Дооснащення. Подорож. Поломки та літні шини. Бортжурнал #7

Планове ТО
08.11.2023

Великий і цікавий, як на мене, бортжурнал =)

Поїхали. Почнемо з Дооснащення.

Найважливішим я вважаю встановлення камери заднього виду! О так, тепер як людина) Спочатку замовив товариш на таку ж а4 але з топовою головою, все було у нього супер. Камера - вогонь, якість упирається в роздільну здатність дисплея. Все офігенно та чітко видно, як вдень так і вночі. Трасування працює відмінно.

Хотів би сказати що для того, щоб її встановити з боку електрики - вам не потрібно бути фахівцем. Вони надсилають інструкцію зі збирання разом із комплектом, розберетеся за 20 хвилин із ютубом. Немає адаптації, не потрібно шити. Просто підключили й готово.

Інша справа – монтаж. Ось тут я не рекомендував би займатися самодіяльністю. Все на кліпсах і болтиках, якщо у вас або у вашого фахівця немає досвіду - будьте готові до того, що деякі кліпси просто відламаються, а деякі болтики будуть зайвими. Я робив у свого перевіреного механіка, весь процес зайняв чотири години. Магістралі підв'язали, блок обезшумили та сховали.

Також мене шалено дратував марний по суті відсік у боковушці багажника. Проблема вирішена. Якість гарна, для встановлення треба дріль та ущільнювач. Стоїть як влита)

Куди в S-line без спортивних педалей, а? Для встановлення "майданчика" довелося повозитися, знімали пластик із порога.

І останнє – контейнер у підлокітник. Мені не вистачало закритого відсіку для зарядки, утримувача телефону або того, що не потрібно щодня, але приємно мати під рукою. Тепер там 2 відсіки. Дуже зручний органайзер, виглядає, як на мене, чудово.

Наразі це все що я планую додавати у машину. Стейжа теж не планував і не буду робити - я не позиціоную цю машину як спортивну і дуже рідко граюсь у "переможця світлофору". Для цього ще будуть машини у моєму житті.


Подорож. Нарешті я зміг виїхати кудись далі, ніж до гіпермаркету. З'їздили в лютому 2021 до Буковеля, це 2000+ км в обидві сторони. Та знаєте, тільки тоді я зрозумів що таке quattro. Я прямо повірив у свою машину, вона вивозила мене з такого, вибачте, гівна, що я був у шоці. Коротко розповім про дві ситуації — я виїхав у +6 і вже за 300 км було -9 та дощ. О, це було чудово. Замерзло все. Починаючи від клаксону - він видавав звук охриплого слона і закінчуючи бічними дзеркалами - з них просто паралельно дорожньому полотну стирчали бурульки по 5 см. Шкода, що я тоді не робив фото, але мета була вижити)) У мене на руках їхав котячий помічник - так що дісталися Львова успішно)

У Львові мене повів навігатор через "Високий замок" - це бруківка під 30% нахилом. Машини там ковзали вниз ще на під'їзді та розверталися. Але ж ми на quattro, так? Та й я так подумав. Тапок майже в підлогу та диво. Вона просто ПРЕ, як танк, як тепловоз. З буксом, але кермо слухається. У мене на обличчі була безглузда посмішка і купа адреналіну. З того моменту я ще не раз випробовував долю і машина жодного разу не підвела.

На ранок 2 години на мийці відігрівали машину від льоду і ми рушили далі в Буковель. Там, звичайно, чудово.


Ну а тепер про сумне. Поломки.

Після поїздки я помив машину та поставив її у гараж. Через тиждень за першого ж руху — дуже сильний скрип десь у лівому колесі. Я відразу подумав, що або заіржавіли диски, або затиснуло супорта. Але що було не характерно, вона не пригальмовувала. Проїхав 2 км – нічого не змінилося. Відвіз її своєму механіку, як підсумок – заміна підшипника ступиці зліва. Сідаю в машину, розумію, що ліворуч — краса, але тепер я й справа чую звук, який раніше через ліве чути не було. Такий самий, але тихіше. Ляяя) Хохма у тому, що механік мене питав - "Точно справа нічого не чуєш, точно?" А то я заліз на форуми і там кажуть що такі речі виходять з ладу з різницею в 2000 км. Ну, за день поміняв ще й правий.

6 квітня 2021 я купив нові шини і перевзувся. Мені дуже зайшов Goodyear, який я купив зими 2020, тому я вирішив спробувати взяти і літо того ж бренду. Взяв 245/40/18, все - 9-й тиждень 2021, а саме - Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5. Зима у мене 245/45/18 - щоб кліренс був на 2 см і пом'якше. Зимові колеса помив і відправив до побутового гаража до нового сезону.

Ще хотів сказати кілька слів про експлуатацію та плани.

Радий що ще восени 2020 знайшов поряд гараж і вона не стоїть під дощем та спекою т.я. зараз я працюю онлайн, виїжджаю в середньому раз на тиждень закупитися в магазин і заїхати на макдрайв. Пробіги просто "колосальні". Дуже сподівався, що скоро відкриють кордони від карантину і я поїду на ній по европпам. Зараз просто смішно і дуже сумно про це писати. Але ж треба відновити хронологію.


Бережіть себе та свої автомобілі шановні.

Витрачено
1 100 $
Пробіг
105 км
Дата події
15.05.2021

Коментарі 1

2 000 символів доступно
user_picture
vollex
Volvo S60 II покоління
Файно, приємно коли є справжній власник, який любить авто, а не наїзник)
9 листопада 2023 р. (ред. 9 листопада 2023 р.)

Бажаєте розповісти про авто?

Додавайте власне авто, навіть минуле, ви ж знаєте про нього все