debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Попит на нові авто у жовтні зменшився. Хто зміг продати більше? Назад

Попит на нові авто у жовтні зменшився. Хто зміг продати більше?

За підсумками минулого місяця в Україні знайшли власників 3,1 тисячі нових авто, а на верхні щаблі рейтингу повернулися звичні лідери.

Український ринок болісно реагує на кожен удар рашистів по українських містах та об’єктах енергетичної інфраструктури: після невеличкого зростання у вересні, за підсумками жовтня продажі нових авто знову скотилися до позначки, яка лиш трохи перевищує 3,1 тисячі угод. Додає імпортерам клопотів і «довге плече» логістики суходолом, через яке планові постачання техніки на майданчики дилерів тривають довше, — а це часом призводить до дефіциту найпопулярніших моделей.

20 найпопулярніших нових авто України. Що купували у вересні?

Однак український бізнес демонструє неабияку винахідливість і витримку: як нескладно буде помітити у подальшому рейтингу, результат продажів дилерами Toyota удвічі перевищив досягнення найближчого переслідувача. Бестселером японського бренду передбачувано став кросовер RAV4, який зробив щасливими 296 українських автомобілістів. А це більше, ніж, наприклад, продали дилери Renault – причому, якщо рахувати усі моделі французького бренду разом.

10 найпопулярніших брендів України

за підсумками продажів нових авто у жовтні 2022 року*

  1. Toyota: 665 нових авто;
  2. Skoda: 326 нових авто;
  3. Renault: 270 нових авто;
  4. Kia: 269 нових авто;
  5. Mercedes-Benz: 230 нових авто;
  6. Hyundai: 218 нових авто;
  7. Volkswagen: 189 нових авто;
  8. BMW: 127 нових авто;
  9. Chery: 91 нових авто;
  10. Honda: 83 нових авто.
* За даними ГСЦ МВС України

Вельми непогано показав себе й інший визнаний улюбленець української автоспільноти — Kia Sportage: власниками кросовера нової генерації (NQ5) стали 248 клієнтів. Гірше (звісно ж, для дилерів) те, що загальна кількість решти моделей цього корейського бренду склала лише 21 продане авто. Через те підсумок жовтня (269 машин загалом) значно скромніший за досягнення «Тойоти», яка пропонує більший вибір популярних моделей.

Найдоступніші нові дизельні автомобілі: що є на AUTO.RIA?

У той самий час найзапеклішим виявилось суперництво Nissan та Volvo, які продали минулого місяця по 59 авто і залишилися буквально на порозі десятки лідерів, розділивши 11 рядок загального заліку. Вилетіли з переліку найуспішніших в Україні марки Mitsubishi (52 проданих авто — на 200 з гаком менше, ніж попереднього місяця) та Audi (37 нових легковиків за підсумками жовтня проти 128 у вересні). Тож шукати, куди поділися ті три сотні нових авто, яких не вистачило для досягнення результату, принаймні рівного продажам у вересні, не доведеться: вони тут.

Отзывы о Toyota RAV4

195 место
Отлично
634 отзыва
4.3
195 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    4.0
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Toyota RAV4

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми