debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Українські жінки навчають Skoda робити проводку. Що відбувається? Назад

Українські жінки навчають Skoda робити проводку. Що відбувається?

Замість розповсюджуваної «зради» - насправді гарні новини.

Днями деякі українські ЗМІ поширили інформацію про те, що Skoda зменшує обсяги виробництва автокомпонентів в Україні. На тлі офіційної заяви про відновлення збирання автомобілів на заводі «Єврокар» у Соломоново (Закарпаття), ця новина викликала в нас певний сумнів, тож ми вирішили розібратися: що ж відбувається насправді?

Більшість новинарів у своїх повідомленнях посилається на статтю, розміщену на ресурсі MarketWatch, де питання розкрите лише частково. Офіційна ж позиція Skoda суттєво відрізняється від поширеного у ЗМІ повідомлення.

Skoda заявила про відновлення постачання деталей з України

Компанія і справді заявила, що розпочала роботи по запуску виробничих потужностей для збирання автомобільних джгутів у місті Млада-Болеслав, де знаходяться найбільші конвеєри Skoda. При цьому про перенесення виробництва з України до Чехії не йдеться, як і про виключення українських постачальників з виробничого ланцюжка. Насправді ж на новий об'єкт були відряджені 35 співробітниць львівської фабрики PEKM Kabeltechnik, які зараз виступають у ролі інструкторів для навчання персоналу в Чехії.

У Skoda вдячні українським постачальникам, які навіть у такий складний час знайшли можливість відновити виробництво. Звісно, що в нинішній ситуації компанія намагається захистити себе від потенційних ризиків, однак, судячи з оприлюдненої заяви, чеська марка зорієнтована виключно на збільшення виробничих потужностей.

Автомобиль недели. Skoda Enyaq iV

Наразі також відомо про розміщення чеською компанією додаткових замовлень на заводі Kromberg & Schubert в Марокко, що випускатиме джгути для електромобіля Enyaq iV. Та разом із тим суттєво збільшиться і замовлення на Житомирській фабриці, філіалові тієї ж фірми.

Також у компанії зазначили, що планують подвоїти виробництво високовольтних джгутів та зарядних кабелів для своїх нових електромобілів. Випуск таких компонентів мають налагодити до кінця року в Румунії, однак вже з вересня подвоїться і їхнє виробництво на Хмельниччині.

Все новые автомобили Skoda на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Все новые автомобили Skoda на AUTO.RIA
от 456 000 грн до 1 780 630 грн

Наразі українські виробники електропроводки для авто постачають власну продукцію у чималий перелік європейських країн, серед яких Чехія, Польща, Німеччина, Бельгія та Велика Британія. А одними з найбільших клієнтів наших підприємств є концерн Volkswagen та BMW AG.

Підпишіться на канал AUTO.RIA в Telegram, щоб оперативно отримувати правдиві новини одразу на смартфон.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми