debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що байкери роблять взимку? Інтерв’ю з байкером з Lions MC Назад

Що байкери роблять взимку? Інтерв’ю з байкером з Lions MC На правах рекламы

AUTO.RIA взяла коротке інтерв’ю в байкера Романа “Шума” з мотоклубу Lions MC Ukraine.

Мотоклуб Lions MC гостинно запрошує Вас до Львова на ЗАКРИТТЯ МОТО-СЕЗОНУ в рамках 11 мото-рок фестивалю WEST WIND, що відбудеться при підтримці AUTO.RIA 30 вересня - 2 жовтня.

На сьогоднішній день мотоциклетний рух стає все більш популярнішим. Хтось купив байк для відчуття швидкості і драйву, хтось - для оминання корків по дорозі на роботу, хтось - бо це модно, а комусь до душі відчуття свободи у далеких подорожах. І всіх їх об’єднує одне - мотоцикл.

Дуже часто ми стаємо свідками красивого проходження мотоколони по місту. Повз нас проїжджають блискучі гучні мотоцикли, рухаються граціозно, байкери відчувають себе королями дороги. Усі вони в шкіряних жилетах з нашивками. Ми розуміємо, що це байкерський клуб, але хто вони і як живуть, мало хто з нас знає.

Саме тому Авто Ріа взяла коротке інтерв’ю в байкера Романа “Шума” з мотоклубу Lions MC Ukraine.

- Доброго дня!

- Привіт! Мене звати Роман, але всі друзі мене знають як «Шум», адже кожен байкер має своє прізвисько. Буває, що де-коли і не знають справжнього імені байкера.

- Ок, Шум. То ви байкер чи мотоцикліст? Як правильно? Чи є різниця між цими поняттями?

- Ну звісно, що є. Правда, є таки одна спільна риса – у кожного з них є мотоцикл. А далі поняття розходяться.

Мотоцикліст – це людина, яка є власником мотоцикла і використовує його як у буденному житті – для поїздок на роботу, так і у вихідні дні для подорожей на відпочинок. Словом, людина, для якої мотоцикл – це просто транспортний засіб.

А от байкер – це людина, для якої мотоцикл – це не тільки транспорт, а й стиль та зміст життя, певний тип світогляду. Байкер – це переважно людина, в якої все пов’язано з мотоциклом, а не навпаки.

- Я бачу у вас якісь нашивки на жилеті, спереду і на спині. Це якісь особливі ознаки у байкерському русі?

- Так, ви вірно помітили. Ці нашивки – це особливі ознаки у байкерському клубі.

Їх вірна назва - «кольори». Термін має походження з-за кордону (від англ. – «colors»). На кольорах ви бачите емблему клубу, статус клубу, приналежність клубу до певного регіону чи території.

Наприклад, на наших «кольорах» на спині ви побачите емблему клубу – це леви з байкером на мотоциклі; назву клубу – Lions ; Ukraine – це ви самі, думаю, зрозуміли; МС – мотоклуб – це статус клубу – про нього трошки пізніше.

Спереду на «кольорах» - Lviv, прізвисько, група крові та посада. Також можна побачити спереду нашивку про приналежність до іншого регіону. Це відділення клубу, або як ми називаємо, «чапта»(від англ. «chapter») - відділення.

У клубі Lions MC є чапти практично по всій західній Україні. До прикладу, у великих мотоклубів є «чапти» по всьому світу. Також ви помітили, що не у кожного на спині є всі нашивки. Такий байкер– це проспект (від англ. «prospect»), кандидат в повноправні члени клубу.

Тому, щоб мати повноцінні «кольори», байкер повинен їх заслужити. І не важливо - чи ти бізнесмен, чи ти лікар, чи автомайстер, чи студент – у клубі всі рівні, у всіх одна мета.

Клуб – це одна велика сім’я!

- Ви згадали про MC. А які ще бувають види байкерських клубів?

- Різновидів клубів, справді, дуже багато, але основні - це :

МС – мотоклуб з жорсткою ієрархією, порядками, статутом, відділеннями на інших територіях, який веде активне мотожиття, встановлює певні правила та порядки.

MFC – moto fan club або MCC - MotorCycles Community – клуб любителів мотоциклів, з менш жорсткою ієрархією або взагалі без неї, які ведуть активне мотожиття.

- Мабуть, багато кому цікаво, що байкери роблять взимку?

- Вірите, взимку теж є багато роботи – це обслуговування своїх мотоциклів, відвідування мотовиставок, семінарів, організація різноманітних громадських акцій.

Наприклад, ми уже кілька років опікуємось кількома дитячими будинками, відвідуємо діток, привозимо їм гостинці. Зокрема, на день св.Миколая ми організовуємо для дітей поїздки на автобусах в аквапарк, боулінг, кінотеатр.

Минулої зими, на другий день після Нового Року, ми зібрались і піднялись на Говерлу. Вона нас зустріла сонячно, але дуже холодно, було близько -25 градусів. Для багатьох з нас це було незвично, але дуже цікаво.

Також їздимо у гості до інших мотоклубів на Різдво або на Андріївські вечорниці. Дуже цікаво і колоритно виглядають такого роду святкування, де гостями є лише байкери.

Ну і, звісно, готуємось до наступного мотосезону, зокрема готуємо мотозліт West Wind, який ми проводимо уже більше десяти років поспіль.

- Ви згадали про таку подію – мотозліт. Що це за подія? Для чого вона проводиться?

- МС клуб практикує організацію подій розважального характеру для байкерів з інших відділень свого мотоклубу, а також і для інших клубних чи не клубних байкерів, які приїджають у гості майже з усього світу. Хтось з них приїжджає цілеспрямовано на конкретну мотоподію, хтось - проїздом у рамках якогось свого мотопробігу чи турне.
Такі зльоти популяризують моторух в цілому, зацікавлюють людей. Клуб Lions MC займається організацією таких заходів у Західному регіоні.

Це виглядає як шоу, часто з концертом рок-гуртів, різноманітними конкурсами, і обов’язково з пробігом по місту – так званий «парад містом».

У Львові такий мотофестиваль – це West Wind, Західний Вітер, який Lions MC проводить вже 11-й рік поспіль.

- Нагадуємо, що сьогодні ми розмовляли з Романом “Шумом” із мотоклубу Lions MC. Дякуємо, Романе, і бажаємо всього найкращого Вам і байкерам Вашого мотоклубу!

- Дякую і Вам, і Вашим читачам! А своїм побратимам бажаю повних баків та рівних доріг!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми