debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо кросовери Volkswagen T-Roc та Mazda CX-30 Назад

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Volkswagen T-Roc та Mazda CX-30

Які автомобілі найчастіше обирають для порівняння відвідувачі AUTO.RIA?

У гонці за клієнтами найпопулярнішого сегмента класу SUV виробники намагаються створити якомога практичнішу модель, яка перекривала б більшість потреб споживача. Це відомий факт і анулювати важливість універсальності таких автомобілів ніхто не наважиться. 

Найдоступніші нові дизельні кросовери. Що є на AUTO.RIA?

Проте в спробах створення коктейлю “все в одному” завжди існує складова, що заважає називати компроміс бездоганним. Ми, як і наші читачі, цінуємо чесне ставлення автомобільних виробників до своїх клієнтів і у сьогоднішній розповіді мова піде про ті моделі, які якнайкраще задовольняють свого власника в питанні унікальності, ергономіки і їздових характеристик.

Ніби все сходиться, чи не так? Але є одне “але”, про яке має знати кожен автовласник, обираючи серед нинішніх дуелянтів. І мова не лише про вартість, яка, до слова, не є головним козирем опонентів. Забігаючи дещо наперед, повідомимо, що наші герої не надто прихильні до пасажирів другого ряду, основною мірою задовольняючи потреби водія і переднього пасажира.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Opel Grandland та Mitsubishi Eclipse Cross

Та не будемо завчасно каламутити воду: розповідатимемо про двох представників сегмента SUV-B — Mazda CX-30 та Volkswagen T-Roc — крок за кроком. У характеристиках розберемося далі, а для тих, кого хвилює як вони керуються, справляються з повсякденними задачами тощо, нагадаємо: ми свого часу детально познайомилися з цими авто під час тест-драйвів, посилання на які надамо далі.

Габарити: Mazda довша, а у Volkswagen більший багажник

Зовсім не зайвим на тлі розповіді про автомобілі, більшою мірою призначені для водія і його пасажира, буде відзначити блискуче втілені рішення, зібрані ніби від усіх моделей кожного з брендів. Це і є одна з основних “фішок”, на які опиралися виробники. 

Тест-драйв Mazda CX-30: Красавица, позолоти ручку

До того ж чималі зовні автомобілі дуже комфортні на передньому ряду сидінь і мають місткі багажники, що теж є не останнім у списку важливих вимог до авто. У цифрах це виглядає наступним чином: за довжиною переважає “Мазда”, маючи 4395 мм між номерними табличками, тим часом як “Фольксваген” завдовжки трохи менший  — 4234 мм.

Тест-драйв VW T-Roc: Король вечеринки

І хоча СХ-30 і має більш масивний зовнішній вигляд і переважає опонента по довжині, на боці T-Roc дещо більша ширина: 1819 мм проти 1795 мм у “Мазди”. Заввишки різницю теж помітити складно: 1573 мм у “німця” та 1540 мм у японського кросовера. Останній, до слова, має більшу колісну базу: 2655 мм проти 2590 мм у “Фольксвагена”.

А ще T-Roc має доволі посередній розмір дорожнього просвіту: 161 мм, хоча й СХ-30 пішов від нього не далеко і налічує під захистом 180 мм. Як ми вказували вище, соромитися за багажні відділення жоден з дуелянтів не буде: 445 л проти 430 літрів. Тут вже невеличкий бонус в активі “Ті-Рока”.

Основні габарити Volkswagen T-Roc Mazda CX-30
Довжина/ширина/висота, мм 4234 / 1819 / 1573 4395 / 1795 / 1540
Колісна база, мм 2590 2655
Дорожній просвіт, мм 161 180
Об'єм багажника, л 445 430

Як бачимо, у плані місткості “Мазду” не врятувала навіть дещо більша колісна база. А те, що пасажири другого ряду відчувають відносну тисняву (втім, лише за умови довготелесих “передніх”), ми не вважаємо великим недоліком, адже виробники не поскупилися на рівні оснащення і дизайнерські рішення: це чимала перевага над хай не такими привабливими, але трішки практичнішими моделями. 

Двигуни: у VW один “турбо”, у Mazda — одна “атмосфера”

Майбутні покупці час від часу стикаються в пропозиціях з моделями, які мають три циліндри. Зокрема, наприклад, для того ж Volkswagen T-Cross (не плутати з нашим героєм T-Roc) в Україні доступний лише 1,0-літровий “турбо” на три циліндри. Не те щоб це було істотною вадою, але майбутніх власників важко переконати щонайменше в надійності таких агрегатів, — навіть якщо потужності й тяги їм не позичати.

Тест-драйв Volkswagen T-Cross: славный малый

Проте сьогодні мова не про них: кожному з представлених суперників справді прописано по одному двигуну для нашого ринку, але кожен з яких має по чотири циліндри та однакову потужність: 150 к.с. Однак у Mazda CX-30 це 2,0-літровий атмосферний двигун, “момент” якого складає 213 Нм.

Цього вистачає, щоб розігнатися до 100 км/год за 9,8 с і споживати помірні 5,8-8,3 л/100 км. Це якщо говорити про передньоприводні агрегати, — а можна ж замовити СХ-30 і з приводом на всі колеса! Такі автомобілі будуть розганятися на пів секунди повільніше і споживатимуть 6,1-8,5 л/100 км. У обох варіантах КПП буде одна — 6-ступеневий гідротрансформаторний “автомат”.

Для VW T-Roc своєю чергою пропонують лише 1,5-літровий “турбо” з очікувано більшим крутним моментом у 250 “номів”. Жвавий на старті, він розмінює першу “сотню” значно швидше — за 8,3 секунди, — і до того ж має скромніший апетит. На думку виробника, “Ті-Рок” має вкладатися в 4,4-6,2 л/100 км: ймовірно, річ тут не лише у наддуві, а й у використанні роботизованої 7-ступеневої КПП DSG

Силові агрегати Volkswagen T-Roc Mazda CX-30
Робочий об'єм, л/тип пального 1,5, бензин, турбо 2,0, бензин
Потужність, к.с. 150 150
Розгін 0-100 км/год, сек 8,3 9,8 / 10,3
Витрата пального, л/100 км 4,4-6,2 5,8-8,3 / 6,1-8,5
Коробка передач/система приводу 7-РКПП / передній 6-АКПП; передній / повний

Варто сказати, що “у природі” існують “Ті-Роки” з іншими агрегатами та трансмісією 4Motion. Але серед представлених на ринку України автомобілів жодної з цих опцій ви не знайдете. І ми не думаємо, що це якась “штанга” з боку імпортера: обладнані повним приводом субкомпактні авто коштували б вище за відмітку здорового глузду і холодної раціональності (принаймні, за українськими мірками).

Комплектації та ціни: кожен має три рівні оснащення

За безперечно красивою “обгорткою” розробники цього разу приховали гідні рівні оснащення, причому вже в початкових комплектаціях. Справді, сьогодні складно зробити вибір лише очима, адже виробники постаралися на славу: доведеться порівнювати комплектації.

Так, “Мазду” в початковому виконанні Style (1 090 800 грн) оснащено LED оптикою з омивачем фар, двозонним клімат-контролем, підігрівом передніх сидінь і лобового скла, запуском двигуна кнопкою, проєкційним дисплеєм, перемикачем режимів роботи КПП, автоматом дощу і світла, круїз-контролем, камерою заднього огляду і передніми та задніми паркувальними датчиками.

Предложение о продаже

Та й це не все “базове обладнання”: ще тут буде система контролю руху автомобіля, Apple CarPlay/Android Auto і 18-дюймові колісні диски. Наступний рівень Executive на додачу отримає шкіряний салон, електричні регулювання положення водійського крісла, електричний привод дверцят багажника і безключовий доступ. Ціни починаються від 1 159 200 грн, а за повноприводну версію дилери просять ще близько 70 000 грн.

Максимально оснащені СХ-30 — у версії Premium. Такі варіанти можна придбати за 1 288 800 грн (або 1 357 200 гривень з 4WD). Але й опції тут з’являються вельми недешеві. Наприклад, адаптивне освітлення, адаптивний круїз-контроль, камери панорамного огляду, комплекс систем активної безпеки I-Activesense, система контролю втоми водія, контроль сліпих зон, попередження та контроль положення авто щодо дорожньої розмітки та, врешті, аудіосистема Bose з сабвуфером і 12 динаміків.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Honda CR-V та Volkswagen Tiguan

Але якщо майбутній власник надає перевагу “антихрому” (вкритим чорним лаком дискам, корпусам дзеркал тощо), можна обрати альтернативну версію — Black Edition. Вона буде позбавлена системи i-Stop, музики BOSE і шкіряного салону, але матиме вартість лиш трішки нижчу за виконання Premium. Та й автомобілі доведеться почекати з поставки.

Тим часом VW T-Roc певних функцій на кшталт преміальної “музики” не має, але рівень його оснащення теж вельми пристойний. Німці також пропонують три рівні оснащення: початковий теж має назву Style. У переліку його обладнання — зимовий пакет у вигляді обігріву передніх сидінь і форсунок омивача, асистент при зміні смуги руху, адаптивний круїз-контроль, датчик дощу та світла, паркувальний асистент, безключовий доступ та запуск двигуна кнопкою, камера заднього огляду, двозонний “клімат”, протоколи Apple CarPlay/Android Auto, цифрова панель приладів та 16-дюймові колеса.

Які нові Volkswagen T-Roc є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Які нові Volkswagen T-Roc є на AUTO.RIA?
от 1 141 395 грн до 1 461 620 грн

Вартість переліченого майна складає щонайменше 1 155 496 грн. Другий рівень ще дорожчий — від 1 321 109 грн, але з ним покупець додатково отримає адаптивну підвіску, 17-дюймові диски, бездротові мобільні протоколи, спортивно-комфортні передні крісла, моніторинг сліпих зон, LED-світло, амбієнтну підсвітку інтер’єру, покращений декор салону та 10-дюймову цифрову панель приладів.

Вартість Volkswagen T-Roc Mazda CX-30
Комплектації Style, Sport, R-Line Style, Executive, Premium
Ціни, грн 1 120 727 - 1 377 200 1 090 800 - 1 357 200

Оплески ж публіки та головні компліменти за зовнішність отримує VW T-Roc у виконанні R-Line. Все через те, що в цьому випадку автомобіль напрочуд сильно виділяється на тлі решти рівнів оснащення. Основна фішка — інша форма бамперів, протитуманних фар, наявність величезного дифузора і вельми агресивний загальний зовнішній вигляд. За такі автомобілі доведеться викласти принаймні 1 286 135 грн.

У підсумку

То чи настільки гарними (і не тільки в плані зовнішності) виявилися нинішні дуелянти, щоб відбитися від численної кількості конкурентів? На нашу думку, цілком. У рівнях оснащення є відмінності, але перевагу якомусь надати доволі складно: ясно одне — виробник і сам не економив, і нам не радив. Через це вартість виявилась доволі високою.

Тест-драйв Nissan Qashqai: больше нового, чем может показаться

Якщо ж говорити про переваги в характеристиках, то за цифрами переважає Volkswagen T-Roc, до того ж у нього трошки більший багажний відсік. На боці ж Mazda CX-30 класичні та перевірені часом агрегати — атмосферний двигун і гідротрансформаторна АКПП, а ще формальна перевага у вигляді більшого дорожнього просвіту й можливості замовлення повного приводу. Це ж таки кросовери!

Отже, цей двобій пройшов по-чесному, хай навіть суперники й коштували трішки більше, ніж “середньостатистичні” автомобілі цього класу. Але в тому й річ: жоден з цієї пари не є середньостатистичним: окрім ваги бренду та класного стилю майбутній власник отримає ще й певний рівень ексклюзивності, бо не кожен наважиться пестити власні почуття за таку ціну, ще й утискаючи коліна пасажирів другого ряду. 

Найдоступніші повноприводні авто: що нового є на AUTO.RIA?

Насамкінець зауважимо: у модельних лінійках обох брендів є більш місткі в плані салону та багажного відсіку моделі, але Volkswagen T-Roc і Mazda CX-30 викликають емоції, які складно подолати, раціонально порівнюючи рівні оснащення та цінники. Втім, саме ці почуття і є головною “фішкою” нинішніх дуелянтів.

Отзывы

Отзывы Volkswagen T-Roc
4.5
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач
качество материалов, объем багажника, стоимость обслуживания, шумоизоляция
Отзывы Mazda CX-30
4.8
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки
расход топлива, цена

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми