debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Віртуальні документи та реєстрація транспорту без відвідин СЦ МВС Назад

Віртуальні документи та реєстрація транспорту без відвідин СЦ МВС

Кабмін підготував важливі зміни для автомобілістів - уже наприкінці цього року українці зможуть оформлювати купівлю-продаж автівок онлайн та вибирати, отримувати лише електронні документи, чи все ж звернутися за пластиковими картками.

На Урядовому порталі 6.11 з’явилось повідомлення про те, що Кабінет Міністрів України ухвалив низку документів, котрі дозволять спростити та здешевити деякі послуги, що надаються держорганами для автомобілістів.

Зокрема йдеться про те, що після 14 грудня під час реєстрації автомобіля отримання пластикового свідоцтва про реєстрацію стане не обов’язковим – його замінить електронний документ, яким українці вже користуються у додатку «Дія». Зараз відвідування сервісного центру МВС та отримання «пластику» є обов’язковим, в перспективі ж всі ці етапи можна буде провести онлайн, тобто укласти угоду купівлі-продажу транспортного засобу, при цьому оплативши лише вартість адмінпослуг, але без ціни бланків спецпродукції («техпаспорта»).

Які авто з пробігом краще продавались у жовтні 2022 року?

Простішими словами – обираєте авто на AUTO.RIA, зустрічаєтесь з власником, перевіряєте машину, й за допомогою смартфонів чи комп’ютерів оформлюєте угоду. І тут же отримуєте право власності на авто та його державну реєстрацію як транспортного засобу. Також, за повідомленням заступника міністра МВС Богдана Драп’ятого, ухваленими постановами врегульовано використання номерних знаків при онлайн реєстрації, дослівно – «передбачено можливість використання номерних знаків, новим власником на транспортному засобі (окрім платних), що раніше були закріплені за іншими транспортними засобами».

Какие электромобили можно купить в Украине сейчас и сколько они стоят?

Аналогічний принцип запропоновано й для отримання водійського посвідчення – за бажанням громадянина він зможе оформити його лише в електронному вигляді, без фізичної картки, й користуватися тільки електронним варіантом документа.

Водночас звиклі варіанти з отриманням фізичних документів у сервісних центрах МВС залишаться, й ними можна буде користуватися за тими ж принципами, які є зараз. Скажімо, якщо людина не надто довіряє електронним інноваціям, проживає у місцевості з нестійким покриттям мобільного інтернету, або ж бажає подорожувати на своєму автомобілі (та зі своїми «правами») за кордон. Хоча, у МВС обіцяють що невдовзі й за кордоном визнаватимуться наші електронні документи.

Готові підбірки автомобілів на будь-який смак, гаманець та потреби
Що купити?

Важливо, що наразі це узагальнена інформація з коротких офіційних новинних повідомлень. Після того, як будуть оприлюднені тексти відповідних документів, ми неодмінно їх вивчимо та надамо розширену інформацію для автомобілістів, як можна буде реєструвати автомобілі та отримувати «права» без відвідування сервісних центрів. Тож аби не пропустити виходу інструкцій щодо таких доволі суттєвих нововведень для автомобілістів, радимо підписатися на пріоритетне отримання новин від AUTO.RIA за допомогою зручного для вас каналу.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (11)

Добавить комментарий к статье
Yura | 11:55, 10 нояб. 2022

Чому б тоді відразу не додати можливість отримувати пластикові документи поштою.

Юра | 15:00, 19 нояб. 2022

А як буде з виїздом за кордон?

Віталій | 18:15, 19 нояб. 2022

А як тоді перевірити чи перебитий номер? Чи експерта додому будем визивати? Чи їздити на переварених авто)

Сергій | 21:56, 11 дек. 2022

Якщо сумніваєшся в авто то тоді нічого не міняється. Їдеш в МРЕО і проходиш процедуру від експерта до видачі номерних знаків.

Геннадій | 19:03, 19 нояб. 2022

Сервісні центри ліквідувати, ходаків на)))й, експерти в шоколаді, а добре було б аби в гівні)))

Алексей | 21:16, 19 нояб. 2022

А как переоформлять если авто на генеральной доверенности?

Алексей | 07:27, 20 нояб. 2022

Любое действие связано с ещё большей коррупцией! Вспомните, как приняли закон о платных номерах. Казалось бы, не нужно теперь нести деньги в руки, а хрен там, теперь занеси в кассу, и столько же начальнику, реформа удалась! По факту номера стали в два раза дороже, при чем платными сделали такие номера как: 3200( ну вот за что платить 100$?) Так же будет со всем, что они придумают.

Владислав Гурік | 22:49, 20 нояб. 2022

Основной вопрос, это конечно же а как эксперта проходить? Интересно.

Роман Зиновьевич Бандура | 11:58, 21 нояб. 2022

Питання. Якщо людина за кордоном, чи можна буде продати авто, яке знаходиться в Україні??

Ігор Олегович Паращук | 21:25, 22 нояб. 2022

Открывают дверь мошенникам и аферистам кабзда полная

Роман Зиновьевич Бандура | 23:56, 27 нояб. 2022

Підкажіть, будь ласка, чи можна таким чином продати авто, знаходячись за межами України. Буду вдячний, якщо хтось знає

Добавить комментарий к статье Читать все комментарии (11)

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми